Корпоративното парти е чудесен начин да покажем на своите служители, че те са ценени в нашата организация. Затова и организация на едно такова парти е толкова важна. Искаме всичко да е перфектно, нали? Ето защо в този материал ще Ви предложим списък с най-важните стъпки, които да следвате при организацията на фирмено парти.

  1. Определете кога искате да е вашето парти!

 Датата е важна по две причини – резервиране на място за провеждане и резервиране на място в списъка със задачи на гостите. Когато сме сигурни кога ще се проведе събитието, го съобщаваме. Нека всички имат достатъчно време да планират ангажиментите си.  След като го обявим и направим списък с гости, се залавяме и с направата на резервация на избраното от нас място.

  1. Къде ще проведете своето парти?

 Изборът ни трябва да е място, което ще се хареса на гостите ни и където те ще се чувстват комфортно. Не бихте си купили дреха само защото ви харесва и не ви става, нали? Същото е с локацията. Отговаря ли тя на изискванията за капацитет? Влиза ли в бюджета, който сме определили? След това идва и мястото на стила. Съответства ли той на нашата естетика и на това, което искаме да постигнем с това събитие. Независимо дали ни харесва или не местоположението също играе огромна роля. Хубаво е и да се замислим над това дали то разполага с удобни транспортни връзки и сигурни паркоместа.

  1. Кои ще са Вашите гости?

 С тази стъпка ще си дадем яснота за това кой ще успее да дойде и кой не. Така ще знаем с кого да съобразим кетъринга, мястото, а дори и локацията. Да направим и покани, защо не? Така ще накараме служителите ни да се почувстват специални като раздадем на всеки от тях картичка с описани вътре дата, час и място на партито. Разбира се, да не забравяме да напишем и малко послание като „Имаме удоволствието да Ви поканим да бъдете наши гости…“.

  1. А какво ще е менюто?

 Храната е сред акцентите на събитието. Това е нещо, което гостите очакват с нетърпение – храната и напитките. Важно е да бъдат съобразените с вкусовете на посетителите и да са достатъчни. Представете си в един момент да се изчерпят и хората да останат с празни стомаси – доста неприятно, нали? Нека се отнесем професионално и да се постараем да обмислим всичко до най-малкия детайл.

  1. Помислете и за забавлението!

 Да имаме просто украсена маса с храна и напитки е хубаво, но не и запомнящо се. Да си наемем добър диджей, който да се погрижи както за музиката, така и за цялостната атмосфера е само в наш плюс. По този начин си спестяваме притесненията за това каква музика ще звучи и дали гостите ни ще се забавляват. Един професионалист ще се погрижи за всички това, даже и отгоре. А най-хубава част е, че можете да си наемете такъв бързо и лесно като кликнете на този линк.

  1. А сметнахте ли колко ще Ви струва?

 В повечето случаи ще работим с определен бюджет. Нужно е да определим време, за да помислим старателно за бюджета на събитието и какво трябва да бъде включено. Включваме всичко, за което се сещаме – химикалки, билети за томбола, бакшиши, такси за паркиране за гостите и др.  Ето едно общо правило: след като сме определили колко пари искаме, имаме нужда и можем да похарчим, хубаво е да планираме да похарчим поне 10% повече от тази сума. Понякога нещата се объркват и са нужни повече средств, но това не бива да ни плаши, защото вече имаме планиран буфер, който да поеме удара.

  1. Тема на партито. Как така без?

 Една по-различна тема, допълнена с музика и храна със сигурност ще се отличи. Да не забравяме, че корпоративните партита имат репутация на сиви и скучни. Но не и, когато ние ги организираме! Тук е времето да разгърнем творческата си страна. Нека разчупим леда с различни игри – бордови, караоке, томбола. Така ще се забавляваме и сближим помежду си.

  1. Още една финална проверка!

 Когато става въпрос за организация на нещо толкова важно, трябва да сме сигурни за всеки един детайл. Няма значение колко пъти сме проверили всичко, нека проверим още веднъж. Това няма да попречи никому, а само ще е в наша полза.

 

Да, планирането на такова събитие не изглежда като най-интересното нещо, нали? Но всъщност то може да бъде доста забавно. Това, което се изисква от вас е просто да развинтите въображението си и да бъдете организирани и иновативни. Другото ще си дойде само.

Следвайки стъпките, които ти предложихме в тази статия, ще успееш да превърнеш мечтаното фирмено парти в реалност. А сега да запретваме ръкави!

 Ако е необходима някаква помощ, просто се свържете с нас!