За да направите забавно парти с позитивен ефект, трябва да сте подготвили поне няколко тийм билдинг игри! Ако не можете сами, то този материал е точно за Вас!

Настолни игри

Може би ще си кажете, че това предложение е скучно. Ако за Вас е така, то преминете към следващите, но в много съвременни екипи бордовите игри са утвърдена традиция. Те сплотяват хората (не и Монополи!). Карат ги да работят в екип (определено не и Монополи) и спомагат за изграждането на здравословни взаимоотношения (със сигурност без Монополи).

Игрите могат да са както по-лесни и с цел забавление, така и по-трудни с цел стратегия. Това се определя в зависимост от запознатостта на Вас и Вашите колегите с настолните игри. Uno и Dixit са прости и много ефективни. Някои по-стратегически предложения, като Заселниците на Катан например, предлагат малко по-високо ниво на трудност и ще дадат шанс на Вашите служители да вложат своите специфични знания и умения. Настолните игри доказано развиват креативността!

Личностни тестове

Тези тестове могат да помогнат за разчупването на леда.  Накарайте всички в екипа да попълнят тест за личностни качества, след което се съберете и обсъдете. Какво ще решите да направите с това наистина зависи от вас – ключът е всеки служител да разбере силните и слабите страни на колегите си. Може би ще групирате сходни личности заедно и ще ги накарате да разговарят за това как техните черти се проявяват на работното място,или ще ги накарате да изпълнят задача, като например да проектират своя „идеален“ офис въз основа на своя тип личност и да го споделят с групата. Използвайте въображението си. Нашият любим тест е този.

Две истини и една лъжа

Искате да се сближите с новите служители и да ги накарате да се отпуснат? Ако е така, то организирайте обяд на екипа, който да прерасне в дълга следобедна почивка. След като се съберете предложете на всички да измислят две неща, които са верни за тях и едно, което е лъжа. После нека  всеки човек да представи това, което е измислил.

Останалите ще се опитат да отгатнат верния отговор, което води до разкази за минали житейски преживявания и удовлетворяващо прекарано време.

Шаради

Независимо дали разполагате с голям екип или с няколко служители, които трябва да сплотите, никога не можете да сгрешите с тази класическа парти игра. Целта е да опишете предмет, филм, книга или човек, като използвате само актьорските си умения. Има различни начини, по които можете да играете тази игра. Ако не Ви харесват, то измислете вариант, който пасва на колектива.

„Случвало ли ви се е?“

Нека директно минем към правилата:

Помолете всички да вдигнат пет пръста нагоре (или си пригответе питие, това също би бил доста забавен вариант). Един човек прави изявление, започващо с „Някога случвало ли ви се е?“, последвано от нещо интересно. Например: „Влизал ли си в морето през нощта?“. Ако някой е правил това в някакъв момент от живота си, ще трябва да сгъне един пръст (или да отпие от напитката си).

Тази игра, освен, че е доста развлекателна, ще ви предразположи да споделите повече и по-интересни факти за себе си. Накрая на играта най-вероятно ще виждате някои колеги по съвсем различен начин! Но пък това е пътят към опознаването и изграждането на силен колектив.

 

Пътят към изграждането на доверие и разбирателство в един колектив минава през преминаване както през трудности, така и през множество забавни моменти. Ако се окаже, че колективът Ви си пасва в офиса, то вече сте готови да го тествате и извън него. С радост ще Ви помогнем за организирането и провеждането на успешно мероприятие!

 

Свържете се с нас!