Предстои един от най-важните дни в живота ви, но не знаете къде да запечатате този момент? Е, ние сме тук, за да Ви помогнем.
В тази статия ще разгледаме едни от най-предпочитаните места за сватбени снимки в и около любимия ни морски град – Варна.

Нос Калиакра

Едно от най-живописните места по Северното Черноморие.
Място с много история, незабравими морски гледки, оцветени в червено скали, крепостни стени и паметници от по-новото време. На мястото има още музей, ресторантче и параклис, който е разположен на ръба на скалата.

Залив Болата

Продължаваме с едно също толкова красиво и магическо място – залив Болата, намиращ се северно от Калиакра. Заливът е част от клуба „Най-красивите заливи в света“. Това място е любимо не само за сватбени снимки, а и за разходки, плаж и разпускане. Спокойно и релаксиращо  – морски рай.  Кристално чиста вода, заобиколена от скални масиви, в които са издълбани живописни пещери. Мястото е олицетворението на дива красота и фотосесиите тук стават приказни.

Дворецът в Балчик

Посещавайки Балчик за първи път, румънската кралица Мария остава възхитена от красотата и спокойствието на морския бряг и не след дълго решава да се върне и да остане там завинаги. Кралицата обаче имала строго изискване – човешката ръка да не нарушава природната красота докато изгражда новия ѝ дом. Дворецът е прекрасен фон за креативни сватбени снимки. Прекрасната градина, дворът в английски стил, водното огледало, което разделя  на две градината и още много красоти, на които можете да се насладите, посещавайки това вълшебно място.

Дворецът в Евксиновград

Продължаваме с още един дворец. Красивата архитектура и живописните градини имат способността да те пренесат някъде назад във времето към онзи дворцов живот. Тук е точното място за класически сватбени снимки. Трябва да се има предвид, че се заплаща входна такса и най-вече, че има ограничения в броя на присъстващите хора. Посетителите е нужно предварително да изпратят списък  с три имена и ЕГН и да изчакат одобрение.

Св. Св. Константин и Елена

Най-старият български курорт и любима локация на много фотографи. Това е място с интригуваща архитектура, много хотели, заведения и живот през лятото. Нещо ново е плажът, наподобяващ островче. До него се намира и така наречената „Гледка“ – масивен бял кръст в края на буната. Най-хубавото е, че имате свобода и избор от много различни места, на които да се снимате.

Кейовете на с. Казашко

Кейовете се намират в едно малко селце – Казашко. То е разположено на северния бряг на Варненското езеро. Снимките на това място стават приказни, особено ако хванете залеза. Отразяващите се във водата пъстри цветове, морският полъх и спокойствието, ще създадат едни незабравими спомени, към които да се връщате с усмивка след години.

Морска гара

Морска гара е известна със сватбените снимки, които доста често се правят там.  Голяма част от младоженците предпочитат точно тази локация, защото е точно в града, близо до повечето сватби, състоящи се във Варна. Красиво място, което преплита морето и града в едно.

Исторически парк, с. Неофит Рилски

Имаме и една малко по-различна идея за любителите на историята и атракциите.През 2019г. врати отвори първият по рода си културно-исторически и развлекателен парк в света. В него може да проследим българската история от 7000 години преди новата ера до 1396 година.
Паркът е много интересна и оригинална идея за сватбена фотосесия. Докато се снимат, младоженците ще имат възможността да разгледат и да се върнат години назад, не само визуално, но и сензитивно (чрез продукти и подправки от отминали времена). Това място разполага с алеи, паркове, крепости, храмове и още много места, където може да се състоят снимките.
Моменти като тези със сигурност биха оставили хубав белег в съзнанието на всеки.

Комплекс Барите, с. Чернево

Последната локация в списъка ни не е подходяща само за снимки, а за цяла сватба. Тук може да сключи и граждански, и църковен брак.
Това райско кътче ще ви впечатли със запазения си български дух. Комплексът не е единственото място, където можете да видите вече позабравените елементи на стария български бит, но е едно от малкото, на които те се вписват така хармонично в природата.

 

Ако имате нужда от отлична организация на събитие, обадете се на тел. 0898884079 или направете запитване на имейл office@novitski-company.com

Не се колебайте!